Helpot papupihvit uunissa

  • 06 Oct, 2021

Papupihvit

Papupihvit ovat herkkuruokaa, josta pitävät niin kasvissyöjät kuin lihanystävätkin. Papupihvit uunissa on helppo valmistaa, sillä valmisteluihin menee vain reilut kymmenen minuuttia, ja sen jälkeen pihvit paistuvat rauhassa uunissa. Pihvit voi tehdä halutessaan joko valkoisista tai ruskeista pavuista, mutta myös kidneypavut käyvät hyvin. Lisäksi mukaan voi lisätä joko linssejä tai muita kasviksia oman maun mukaan tai vaikka estämään hävikkiä.

Vegaaniset papupihvit uunissa

Papupihvit onnistuvat loistavasti myös täysin vegaanisina, sillä taikina ei vaadi lainkaan kananmunaa. Jos kuitenkin haluaa, että pihvit pysyvät paremmin kasassa, voi tähän reseptiin halutessaan lisätä yhden munan. Reseptiin kuuluu yksi purkki mustia papua, purkki kikherneitä, desi kaurahiutaleita, desi kiehuvaa vettä, murskattu valkosipulinkynsi, pieni sipuli pilkottuna, vähän oliiviöljyä ja mausteita oman maun mukaan.

Pavut ja kikherneet valutetaan ja laitetaan kulhoon kaurahiutaleiden ja kiehuvan veden kera. Tämän jälkeen myös muut aineet lisätään mukaan ja kaikki sekoitetaan yhteen sauvasekoittimella. Taikinasta muotoillaan pihvejä, jotka paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Mustien papujen tilalla myös kidney-pavut käyvät loistavasti. Mausteina voi käyttää juustokuminaa, kurkumaa, mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja paprikamaustetta. Myös chilikastike sopii joukkoon.

Mitä syödä papupihvien kera?

Papupihvit ovat siitä monipuolinen ruoka, että niiden lisukkeena toimii lähes mikä vain. Voit tehdä niin perunamuusia, riisiä, makaronia kuin salaattiakin. Myös paistetut perunat ovat loistava valinta. Lisäksi pihvien kanssa voi käyttää dippiä, joka loihditaan joko turkkilaisesta jukurtista tai kermaviilistä. Dipin voi maustaa haluamallaan tavalla.