Helppo vegaaninen lasagne
- 07 Nov, 2021
Tämä vegaaninen lasagne on herkullinen vaihtoehto perinteiselle lasagnelle. Ohjeessa käytetään herneproteiinia, mutta sen voi korvata oman maun mukaan esimerkiksi soijarouheella tai kaurapohjaisilla tuotteilla. Valmiin proteiinivalmisteen määrän tulisi vastata noin 400 grammaa jauhelihaa. Tiedon löytää yleensä pakkausten ohjeistuksista. Valmista täyte lisäämällä ainekset isolle paistinpannulle tai kattilaan. Tarvitset siihen 6 dl herneproteiinisuikaleita, 1 rkl oliiviöljyä, 1-2 dl vettä (nesteen määrän vaikuttaa valittu kasviproteiini), 1 rkl soijakastiketta, kasviliemikuutio ja pilkottu sipuli.
Vegaaninen lasagne saa makunsa herkullisista kasviksista
Tarvitset vielä 400 g suikaloituja kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, porkkanaa, munakoisoa ja paprikaa, 1 rkl tomaattipyrettä, 500 g tomaattimurskaa (yrttinen tai valkosipulinen), 2 tl paprikajauhetta, 2 tl kuivattua basilikaa, 2 tl sokeria, 1 tl mustapippuria ja 1 tl suolaa. Valmista täyte pannulla tai kattilassa. Kuumenna öljy ja sekoita joukkoon hernesuikaleet. Lisää vesi ja mausta seos soijakastikkeella. Nesteen imeydyttyä siirrä hernesuikaleet sivuun ja valmista tomaattikastike.
Kastike valmistuu hauduttamalla loput täytteen aineista keskenään. Jos kastike jää liian vetiseksi, sen sakeuttamiseen sopii esimerkiksi kurpitsansiemenjauho. Lisää tomaattikastikkeeseen herneproteiini ja anna hautua vielä hetki. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Tämän jälkeen valmista juustokastike. Kuumenna 1 dl rypsiöljyä kattilassa ja sekoita siihen 3/4 dl vehnäjauhoja. Kypsennä jauhot kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon 6 dl kasvismaitoa sekä 200 g vegejuustoraastetta sekä 1 tl suolaa.
Näin kasaat täydellisen lasagnen
Levitä vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja asettele sen päälle lasagnelevyjä. Kaada päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia niin monta, jotta vuoka täyttyy. Päällimmäinen kerros koostuu lasagnelevyistä ja juustokastikkeesta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200 asteisessa uunissa noin tunti. Anna ruoan vetäytyä pöydällä ennen tarjoilua.